Beredskabet og de øvrige myndigheder på Fyn følger situationen med stormen Malik tæt. DMI har varslet vindstød af orkanstyrke og forhøjet vandstand i flere kommuner. Læs mere her
Fyns Politi, Beredskab Fyn, Trekantens Brand, kommunerne, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen og det øvrige beredskab har lørdag morgen afholdt et nyt koordineringsmøde om den forestående situation med kraftige vindstød og forhøjet vandstand, som stormens Malik ventes at kunne forårsage på Fyn og øerne. Ud over koordinering af beredskabsmæssig karakter har myndighederne også fokus på den tryghedsskabende indsats.Hvad kan borgerne på Fyn og øerne forvente?
De nuværende meldinger er, at der kan forventes forhøjet vandstand i Assens Havn, Svendborg Havn, Odense Fjord Stige Ø, Faaborg, Bagenkop, Bogense og Kerteminde Havn. Kraftig blæst med vindstød af orkanstyrke kan ventes i hele politikredsen.Der henvises til de respektive kommuners hjemmesider for information om evt. udlevering af sandsække. På Beredskab Fyns hjemmeside, beredskabfyn.dk kan man også finde information om hvor, der udleveres sandsække.
Man kan som borger oplever væltede træer eller andre udfordringer, kan man kontakte følgende:
Beredskab Fyn: telefon 65511801 og 65511802
Middelfart Kommune Driftvagt: telefon 21239815
Trafikken – båden den kollektive og den private - kan blive påvirket
Myndighederne mødes flere gange i løbet af weekenden med henblik på at drøfte den aktuelle situation og de nyeste prognoser. Fyns Politi vil løbende og efter behov sende meddelelser ud på beredskabets vegne via Twitter, politi.dk og pressen, så alle kan følge med i udviklingen i de lokale medier. Skulle stormen få betydning for trafikken vil det blive meldt ud i de lokale medier, men det anbefales også, at man tjekker status på trafikinfo.dk, der altid er opdateret med seneste nyt - herunder også om evt. lukning af en eller flere af de broer, der er forbundet med Fyn og Langeland.Derudover kan alle borgere følge vejrudviklingen og få de seneste prognoser for stormen Malik på DMIs hjemmeside.
Som altid skal man ringe 1-1-2, hvis man befinder sig i en akut farlig situation eller observerer andre i en akut farlig situation.
Relevante hjemmesider at holde sig orienteret på:
dmi.dktrafikinfo.dk
beredskabfyn.dk
politi.dk
trekantbrand.dk
De respektive kommuners hjemmesider.