Oplev Carlsbergs videnskabelige verden på Strib Bibliotek

dato

Kom og dyk ned i Carlsbergs forskningsunivers, når Strib Bibliotek inviterer til et spændende foredrag om bryggeriets banebrydende videnskabelige opdagelser. Arrangementet finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 og byder på både viden og smagsoplevelser.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres ølproduktion, men også for deres betydelige bidrag til naturvidenskaben. Under foredraget på Strib Bibliotek vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give et indblik i laboratoriets historie og forskning.

Videnskab bag det gode øl

Foredraget vil dykke ned i Carlsbergs arbejde med forædling af byg og humle, og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Derudover vil deltagerne få indsigt i maltningens betydning for øllets smag og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

En anden fascinerende del af foredraget er den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om, hvordan Carlsberg arbejder med at forbedre planters egenskaber under forskellige klimaforhold, samt forskningen i 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland.

Smagsprøver og streaming

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Middelfart Bibliotek - Strib, Vestergade 16, Strib, 5500 Middelfart
Entré: 30 kr
Arrangør: Foreningen "Bevar Strib Bibliotek"
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut