Carlsberg er ikke kun kendt for deres ølproduktion, men også for deres betydelige bidrag til naturvidenskaben. Under foredraget på Strib Bibliotek vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give et indblik i laboratoriets historie og forskning.
Videnskab bag det gode ølForedraget vil dykke ned i Carlsbergs arbejde med forædling af byg og humle, og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Derudover vil deltagerne få indsigt i maltningens betydning for øllets smag og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAEn anden fascinerende del af foredraget er den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om, hvordan Carlsberg arbejder med at forbedre planters egenskaber under forskellige klimaforhold, samt forskningen i 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Middelfart Bibliotek - Strib, Vestergade 16, Strib, 5500 Middelfart
Entré: 30 kr
Arrangør: Foreningen "Bevar Strib Bibliotek"
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her