Middelfarts seniorkvinder er fynsmestre i futsal

Middelfart B&GK Seniorkvinder er fynsmestre i futsal (Foto: T. Lindberg)
dato

Af: Torben Lindberg, Holdkoordinator Seniorkvinder // Middelfart G&BK

Fodboldpigerne fra Middelfart G&BK’s seniorhold vandt søndag DBU’s fynsmesterskab i futsal, som er indendørs fodbold uden bander. Pigerne sejrede i samtlige kampe i turneringen og sluttede med en målscore på 20-2.

I den sidste kamp mod Oure Fodbold Akademi scorede Middelfart allerede efter 30 sekunder. Derefter var bolden langt mest på Middelfart-fødder og på Oures banehalvdel. Efter 3-0 ved halvleg sluttede kampen 7-1. Og så overrakte en repræsentant fra DBU både pokal, medaljer og t-shirts til fynsmestrene.

Middelfart går nu videre til det jysk-fynske kvalifikationsstævne om at komme til de danske mesterskaber. Middelfart-pigerne vandt i 2022 det jysk-fynske stævne i deres første år som seniorer, hvorefter de blev nummer fire ved danske mesterskaber.

Pigerne har tidligere vundet fynsmesterskabet i futsal fem gange i ungdomsrækkerne, og de har DM-sølv som bedste resultat.

Spillere og trænere vil gerne takke for den flotte opbakning fra sponsorerne Harders Solfilm, Middelfart Sparekasse, Snoghøj Murerforretning og Volkswagen Fredericia.

Hvad er futsal?
Futsal er en form for indendørs fodbold, der adskiller sig fra det traditionelle indendørs fodbold på flere vigtige punkter. I futsal spilles med en mindre bold, som er blødere i kernen, hvilket gør den nemmere at kontrollere. Der er ingen bander på banen, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsættelsen.

Der spilles også med en målmand, der må bruge hænderne inden for straffesparksfeltet. Futsal spilles på en bane størrelse med en håndboldbane, og kampene består (som regel) af to halvlege på 20 minutter effektiv spilletid.

I Danmark blev futsal integreret som en del af DBU's officielle turneringer i 2008 og i 2012 oprettede Danmark et landshold, som har deltaget i EM og VM kvalifikationer. I 2014 blev futsal optaget som en selvstændig sportsgren i DIF, hvilket betyder, at klubber nu kan få halv tid på ligefod med sportsgrene som eksempelvis håndbold.

Kilde: Torben Lindberg