Middelfart Håndboldklub kåret som "Årets Fynske Idrætsforening" 2022

På billedet ses klubbens delegation til prisoverrækkelsen: Anna, Malou, Sara & Lucca sammen med formand Jacob Sandberg (Foto: Privat)

Af: Jesper Boesen Thomsen

Lørdag aften fik fire af Middelfart Håndboldklub´s ungdomstrænere, sammen med formand Jacob Sandberg, overrakt prisen "Den Fynske Idrætsforeningspris". Håndboldklubben var indstillet af Middelfart Kommune, på baggrund af arbejdet omkring ungtrænere i #Projektnextgen

Middelfart Håndboldklub har siden den startede projektet i 2016 haft en vigtig strategi for at give stafetten videre til de unge mennesker, der skal videreføre klubbens aktiviteter og historie. De prioriterer at give de unge mennesker chancen at vise dem tillid, og give dem værktøjer til at påtage sig opgaver og ansvar.

Klubben arbejder med projektleder Jesper Boesen Thomsen i spidsen for at foreningerne skal være den sunde ramme om det lokale ungdomsliv, og forsøger at aktivere de unge i alle processer i klubben. Siden 2016 er der arbejdet målrettet på strategien, og der er gennemført mange aktiviteter med udgangspunkt i den tanke, og har bl.a. opnået:

• At have haft mere end 125 unge under 18 på træner-, dommer & lederkurser eller foredrag med lederprofiler fra håndboldsporten.
• At være selvforsynende med trænere til børnehold
• At man gennem projektets levetid har fået tildelt fondsmidler og sponsorater til drift af projektet, og har været fuldstændig selvfinansieret.
• At være en af årsagerne til at Middelfart HK vandt prisen som ”Årets Håndboldforening på Fyn” i 2017,  vundet ”KFUMs Idrætsforbunds Initiativpris 2020", og senest "Årets Idrætsforening" i Middelfart Kommune i 2022, og nu altså også "Den Fynske Idrætsforeningspris"

#Projektnextgen´s mantra er at man skal satse på at uddanne de unge træner- / lederaspiraranter og derigennem motivere dem til at engagere sig i foreningslivet, for at opnå et dynamisk miljø, fornyelse og vedvarende ny inspiration.

Hver sommerferie sender Middelfart Håndboldklub derfor en flok 13-20 årige ungtrænere på en uges uddannelses-ophold på Hellebjerg Idrætsefterskole, i samarbejde med KFUMs Idrætsforbund, et samarbejde som har været en stor del af projektets rygrad.

Projektets motto er ”Ungdommen tilbage i foreningen - Foreningen tilbage i ungdommen” , og det viser sig løbende at det på alle måder kan betale sig at prioritere de unge lederaspiranter i foreningslivet.


Jens Galschiøts statuette "Sejr" (Foto: Privat)

Kilde: Jesper Boesen Thomsen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
False {
}
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk