Keramikworkshop: Prøv ekstruderingsteknikken på CLAY Keramikmuseum

dato

Kom og udforsk din kreative side med en spændende keramikworkshop på CLAY Keramikmuseum Danmark i Middelfart. Søndag den 6. oktober 2024 kl. 13:00 kan du lære ekstruderingsteknikken og skabe dine egne unikke værker under kyndig vejledning af keramiker Helene Thing.

Om workshoppen

Denne keramikworkshop henvender sig til alle, der elsker at designe, bygge og konstruere og som vil prøve at arbejde med ekstruderingsteknikken. Ekstrudering er en keramisk arbejdsmetode, hvor leret presses gennem en cylinder og fx bliver til lerrør. For enden af cylinderen indsættes en plade med en udskæring, som bestemmer formen på leret - lidt ligesom en kødhakker.

Til workshoppen bruger vi lerrør som "byggeklodser" på 4 cm i diameter. Lerrørene skæres i vinkler og sættes sammen på nye måder - fx til skulpturer, lysestager, vaser osv. (max længde på 20 cm). Dit værk bliver efterfølgende brændt og glaseret. Du kan vælge mellem seks forskellige indfarvede glasurer.

Inspiration fra særudstilling

Vi finder inspiration i CLAYs aktuelle særudstilling med Martin Bodilsen Kaldahl "Cuts, Stripes and Knots - a ceramic retrospective". Kaldahl har anvendt ekstruderingsteknikken til at skabe mange af de keramiske værker, som kan opleves på udstillingen.

Workshoppen er for voksne og børn fra 12 år.

Praktisk information

Dato: Søndag den 6. oktober 2024
Tid: Kl. 13:00-15:00
Sted: CLAY Keramikmuseum Danmark, Kongebrovej 42, 5500 Middelfart
Entré: 425 kr. inkl. materialer, ekskl. forsendelse. Workshopdeltagere har gratis entré til museet på dagen.
Tilmelding: På mail til helenething@mail.dk senest dagen før, med angivelse af antal personer, tidspunkt, samt betaling via MobilePay på nr. 48603. Min. 8 tilmeldte pr. hold. Ved aflysning vil det indbetalte beløb blive refunderet.

Antal deltagere: Minimum 8, maksimum 14.

Kom og oplev en kreativ eftermiddag på CLAY Keramikmuseum og tag dit eget unikke keramiske værk med hjem!

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut