Foreløbig status på stormen Maliks ”besøg” på Fyn

Profilbillede
dato

Stormvejret er på retur flere steder, der er dog stadig flere fynske kommuner, hvor vandstanden forventes at stige helt frem til midnat. <br>

På nær det tragiske dødsfald på Midtfyn, hvor en ældre kvinde mistede livet i en stormvejrsrelateret ulykke, så er det myndighedernes vurdering, af Fyn og ørerne indtil videre er sluppet nådigt fra stormen Malik og den efterfølgende forhøjede vandstand. Der er dog stadig flere områder, hvor vandet forventes at stige, og hvor myndighederne derfor er ekstra opmærksomme.  

Godt forberedte borgere og myndigheder

Fyns Politi og de øvrige myndigheder har mødtes kontinuerligt og fulgt stormens udvikling siden fredag morgen. Her har man koordineret indsatserne med fokus på sikkerhed og tryghed for borgerne, sikring af infrastrukturen og af øvrige værdier. En ikke uvæsentlig faktor i mødet med Malik har været samarbejdet med borgerne, der også har været rigtig godt forberedte.

Hvordan er Fyn blevet ramt indtil nu, og hvad kan vi forvente i nat

Fyn og øerne er kendetegnet ved mange havne, og derfor er mange steder på Fyn lige nu ramt af forhøjet vandstand. De nyeste prognoser viser, at der flere steder er risiko for at vandet stiger yderligere og kan komme så højt op, at det kan nå helt op til bygninger og veje. Det drejer sig om Assens, Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Nyborg, Langeland, Kerteminde og Svendborg. Beredskabet og myndighederne i disse kommuner følger udviklingen tæt og sætter afspærring op de kritiske steder.  

I Odense Fjord og Stige Ø står vandet højt, men forventes ikke at stige yderligere.

Derudover har alle kommuner været ramt af mange hændelser med væltede træer på vejene, der har generet trafikken. Status er, at vinden er ved at løje af og at alle veje på nær Lodsvej i Odense er åbne. Som det ser ud på nuværende tidspunkt åbnes Lodsvej først tidligt mandag morgen.

Politiet og det øvrige beredskab vil fortsætte med at følge udviklingen med fokus på vandstanden de kritiske steder indtil mandag morgen, hvor der gøres status igen.



Denne artikel er skrevet af Linnéa Funk og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Fyns Politi.
Kilde: Fyns Politi